Розкрито одну секретну диво-кнопку в автомобілі, яка рятує життя водіям

У світі, де технології стають дедалі більш інтегрованими в наше повсякденне життя, існують дивовижні функції, про які ми навіть не підозрюємо. Однак саме ці невидимі на перший погляд можливості можуть іноді стати порятунком у критичній ситуації. Одним із таких випадків стало відкриття про існування кнопки SOS у сучасних автомобілях, яка врятувала життя британці Амелії Хенкок.

Під час судового розгляду в королівському суді Глостера ключова обставина справи виявилася вельми шокуючою для судді Руперта Лоу. Він виявив, що постраждала жінка використовувала секретну кнопку SOS у своєму автомобілі для екстреного виклику в поліцію як акт останньої надії під час жорстокого нападу з боку свого партнера.

Повідомляється, що чоловік, з яким постраждала співмешкала останні 18 місяців, приревнував її і був налаштований рішуче, коли висунув постраждалій звинувачення в зраді. Нападник накинувся на жінку, а коли та спробувала зателефонувати в поліцію, відібрав у неї телефон. Британці вдалося вирватися з дому і добігти до машини, де вона активувала приховану кнопку SOS. Це призвело до оперативного приїзду поліції і, можливо, врятувало жінці життя.

За словами свідків, Амелія Генкок на той момент уже перебувала у вкрай важкому стані, її знайшли в будинку батьків. Вона мала видимі травми, включно зі слідами укусів, подряпинами та синцями.

Секретна функція є стандартною особливістю автомобілів, випущених з 2018 року. Вона дозволяє водіям швидко викликати допомогу в разі надзвичайної ситуації, навіть якщо вони не в змозі взаємодіяти з телефоном.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти