Поляки прикидаються українськими водіями: навіщо вони це роблять

Польська поліція звернула увагу на явище, що стало масовим після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, коли місцеві жителі прикидаються українськими водіями. Таким чином тамтешні автомобілісти намагаються уникнути відповідальності за порушення ПДР.

Зазначаються, що після отримання штрафу за порушення, оформленого за допомогою використання систем автоматичної фотофіксації, роблять спроби довести, що за кермом їхнього авто була особа з України або Білорусі. Білорусів у Польщі стало багато з 2020 року, на тлі репресій Лукашенка, а українці масово виїжджали в країну через напад РФ.

Поляки швидко зметикували, що їхня поліція не в змозі вести розслідування щодо негромадян ЄС, оскільки має складнощі з їхньою ідентифікацією. Таким чином вони стали масово згортати провину на вигаданих українців і білорусів, а оскільки у місцевих правоохоронців немає доступу до баз даних України та Білорусі, то перевірити цю інформацію вони не в змозі. У підсумку притягнути водія до відповідальності стає вкрай складно.

Джерело Rzeczpospolita
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти