Водіїв зобов’яжуть завжди мати при собі поліс автоцивілки

Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі поліс обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності (ОСАЦВ), а в разі укладення внутрішнього електронного договору – візуальну форму поліса на електронному або паперовому носії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначається, така норма закріплена в проекті постанови Кабінету міністрів України «Про внесення змін до Правил дорожнього руху», узгодженому на засіданні Нацкомфінпослуг 16 серпня.

Також наголошується, що водії, які відповідно до законодавства, звільняються від ОСАГО, повинні мати при собі відповідні документи.

Достовірність полісів перевіряється поліцейськими Єдиної централізованої бази даних обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності.

Нагадаємо, страхові компанії у січні-червні 2018 року збільшили збір платежів за договорами страхування цивільно-правової відповідальності власників наземного транспорту (ОСЦПВ) – «автоцивілки», на 20,9% до 2,182 млрд грн у порівнянні з 2017 роком (1,806 млрд грн).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти