Не торкайтеся до неї: водіям розкрили одну небезпечну кнопку в автомобілі

Водії рідко замислюються про малопомітні кнопки у своїх автомобілях, поки не виникне проблема. Однак нещодавно спантеличений автолюбитель звернувся до спільноти Reddit з питанням про кнопку, яка викликала у нього занепокоєння. На цій кнопці зображено автомобіль поверх двох закарлючок і слово “OFF”.

Ця загадкова кнопка насправді являє собою протибуксувальну систему (АБС), також відому, як система контролю тяги. Важливий компонент електронної системи, який допомагає автомобілю зберігати хороше зчеплення з дорогою, особливо на слизьких поверхнях. Вона працює шляхом уповільнення окремого колеса, яке обертається занадто швидко порівняно з іншими колесами вашого автомобіля, що запобігає заносу.

Хоча система АБС корисна в більшості ситуацій, існують рідкісні випадки, коли її можна відключити. Наприклад, якщо ваш автомобіль застряг у багнюці, льоду або гравії, вимкнення цієї системи може допомогти вам вибратися зі скрутного становища, даючи змогу вам виконати маневр розгойдування машини вперед-назад. Однак експерти попереджають, що вимкнення системи контролю тяги може призвести до серйозних наслідків, включно з пошкодженням компонентів автомобіля, як-от маховик зчеплення або порушенням калібрування комп’ютера автомобіля.

Ремонт системи може обійтися вам дорого, тому водіям слід проявляти обережність і використовувати цю функцію тільки в крайніх випадках.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти