Дисплеї в автомобілях визнано небезпечними: як це вплине на їхню долю

Асоціація Euro NCAP вивчила вплив сенсорних електронних дисплеїв на реакцію водіїв у сучасних автомобілях і дійшла висновку про небезпеку таких елементів управління. Тепер від виробників вимагатимуть встановлювати в салоні більше фізичних кнопок.

Наразі експерти Euro NCAP наполягають лише на встановленні регуляторів аварійної сигналізації, покажчиків поворотів, клаксона, склоочисників і виклику екстрених служб. Дослідження показали, що активація цих найважливіших функцій за допомогою цифрової панелі неефективна і небезпечна.

В асоціації мають намір переглянути свої протоколи оцінки безпеки автомобілів до 2026 року, в якому найвищі бали зможуть отримати лише ті моделі, які оснащені фізичними кнопками і важелями в достатній мірі. Це змусить провідних автовиробників використовувати більше аналогових пристроїв.

У Euro NCAP також хочуть звернути увагу на лякаючу тенденцію до цифровізації процесу керування автомобілем. Зокрема, на той факт, що водіям доводиться часто взаємодіяти з екраном інформаційно-розважальної системи, що суттєво відволікає автомобіліста від безпосереднього водіння авто.

Джерело Times
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти