Навіщо далекобійники клеять на фурах знаки обмеження швидкості: пояснення для водіїв

Для більшості далекобійників швидкість – це не тільки питання швидкого переміщення вантажу від однієї точки до іншої, а й питання безпеки та дотримання правил дорожнього руху. Саме тому багато хто з них вживає додаткових заходів для забезпечення безпеки на дорозі, включно зі встановленням знаків обмеження швидкості на своїх фурах.

У ПДР про такі наклейки немає жодного слова. Відповідно, для інших учасників дорожнього руху жодних зобов’язуючих приписів вони не містять. Водночас встановлення знаків обмеження швидкості на фурі може слугувати попередженням іншим водіям про те, що транспортний засіб не може з якихось причин рухатися зі швидкістю, вищою за зазначену на наклейці. Тобто наступний позаду фури автомобіль може враховувати це під час планування поїздки – продовживши рух позаду в зазначеному швидкісному режимі або здійснивши обгін.

У деяких випадках водії фур клеять кілька наклейок, які вказують на граничну швидкість вантажівки в різних умовах – у населеному пункті, за його межами, на трасі. Це дає змогу іншим автомобілістам розуміти поведінку далекобійника і не чекати, поки він розженеться до певної швидкості.

Джерело Dexpens
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти