Водіїв штрафують за відсутність одного документа: юристи нагадали про популярне порушення

В умовах збройної агресії РФ і запровадженого у зв’язку з нею воєнного стану в Україні багато автомобілістів стали з різних причин нехтувати деякими вимогами законодавства. І хоча в багатьох випадках уряд зробив для водіїв винятки (як у питанні заміни тимчасових посвідчень і проходження техогляду), часто за таку поведінку можна отримати відповідне покарання.

Зокрема, як пише “Дорожній Адвокат“, значна частина автомобілістів від початку війни перестала продовжувати обов’язкове страхування. Хтось відчуває невпевненість у завтрашньому дні, хтось не може дістатися до страхової компанії, хтось вважає, що страховка – це останнє, на що звертатиме увагу поліція в умовах війни. Однак за фактом патрульні не припиняли контроль за дотриманням водіями цієї норми закону.

Інспектори прекрасно обізнані, що відповідальність за відсутність поліса з водіїв ніхто не знімав, а значить на них, як і раніше, можна скласти протокол за ч.1 ст.126 КУпАП. Санкцією в цій статті є штраф у розмірі 425 гривень. При цьому обов’язок оформити страховку після покарання нікуде не дінеться. Водієві все одно доведеться платити за поліс. Тому краще подбати про цей документ заздалегідь, аби не платити двічі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти