Яким легковим авто з пробігом надають перевагу українці: названо ТОП-10 моделей

У лютому поточного року український автопарк поповнився більш ніж на 17,8 тисяч старих легковиків, які були завезені з-за кордону, повідомляє Укравтопром. Це значне збільшення порівняно з минулим роком – на третину більше за аналогічний період.

Найбільша частка в цьому сегменті авторинку належить бензиновим автомобілям, становлячи 48%. Далі йдуть дизельні – 27%, електромобілі – 16%, автомобілі з ГБО – 5%, і гібриди – 4%.

Лідером реєстрацій серед ввезених вживаних автомобілів став Volkswagen Golf. Він очолив ТОП-10 найпопулярніших моделей місяця, склавши 963 одиниці. Послідовно за ним слідують Renault Megane (806 одиниць), Skoda Octavia (688 одиниць), Volkswagen Passat (572 одиниці), Volkswagen Tiguan (451 одиниця), Nissan Leaf (416 одиниць), Nissan Rogue (414 одиниць), Audi Q5 (409 одиниць), Tesla Model 3 (380 одиниць), і Audi A4 (349 одиниць).

Середній вік старих машин, які перейшли на українські номери в лютому, становив 9,4 року. Це вказує на те, що українці здебільшого вважають за краще купувати автомобілі з деяким досвідом експлуатації, але не надто старі.

З початку поточного року в Україні зареєстровано первинно 34,5 тисяч вживаних легкових автомобілів, завезених з-за кордону, що на 38% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Це свідчить про постійне зростання інтересу українців до вживаних автомобілів та їхню значну популярність на ринку країни.

Джерело УкрАвтоПром
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти