Покарати можуть будь-кого: в Україні водія позбавили прав і оштрафували за чуже порушення

На Житомирщині сплив незвичайний випадок, коли поліція, зупинивши п’яного водія, виписала штраф іншій людині, яка не мала жодного стосунку до правопорушення. Ця історія виявила серйозні проблеми в роботі правоохоронних органів, які тягнуть за собою негативні наслідки для невинних громадян.

Згідно з інформацією, наданою “Дорожнім адвокатом”, співробітники поліції зупинили водія, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Однак замість того, щоб встановити справжню особу порушника, поліцейські прийняли версію водія про те, що він загубив свої документи.

Під час складання протоколу про порушення, співробітники поліції записали дані, надані водієм. Однак пізніше з’ясувалося, що це були особисті дані іншої людини, абсолютно не причетної до правопорушення.

Суд, не маючи інформації про те, що протокол складено на підставі показань самого порушника, визнав зазначеного в протоколі громадянина винним і наклав на нього штраф у розмірі 17 000 гривень, а також позбавив права керування транспортним засобом на один рік.

Чоловік здивувався такому рішенню, оскільки в момент порушення навіть не був на місці. Він оскаржив його в апеляції, де після перегляду відео з бодікамери патрульних з’ясувалося, що порушником справді була інша людина, яка обмовила позивача. У результаті, суд визнав громадянина невинним і анулював рішення місцевого суду. Щодо поліцейських, які проявили недбалість, було призначено службову перевірку. Водночас сам факт такої події вказує на те, що подібні випадки можуть повторюватися.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти