У Литві конфіскували перше авто на російських номерах за 70 000 доларів

11 березня Литва розпочала процес конфіскації автомобілів із російськими номерами. Першим у списку опинився Audi Q7, який був зупинений митниками у пункті пропуску Мядінінкай. Виявилося, що за кермом був громадянин Молдови, який пересувався з Литви до Білорусі автомобілем, що був зареєстрований на громадянина Росії.

Працівники митниці попередили водія про те, що з 11 березня 2024 року в’їзд на територію Литви автомобілям з російськими номерами заборонено, за винятком транзиту в/з Калінінградської області. Такі автомобілі можуть перебувати на території Литви приблизно 24 години. За порушення передбачено штраф та конфіскацію транспортного засобу. Водій отримав штраф, а Audi Q7 було конфісковано.

Ймовірно, цей автомобіль стане частиною регулярно переданих автомобілів в Україну з Литви як гуманітарна допомога. У 2022 році Литва передала нам 64 таких автомобіля, у 2023 році – 124, а з початку цього року – ще 11. Спочатку це були автомобілі, які були конфісковані за порушення правил дорожнього руху.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти