Перший бюджетний хетчбек від Rivian помітили на дорогах

Через тиждень після презентації концепції майбутніх електромобілів Rivian R3 і R3X їх прототипи були помічені на дорогах Каліфорнії. Офіційний дебют обох моделей планується не раніше, ніж через три роки. За заявою компанії, R3 та R3X будуть доступні для придбання лише після виходу Rivian R2 на ринок, запланованого на 2026 рік.

З’явлення прототипів R3 та R3X на вулицях Лагуна-Біч стало першою можливістю особисто побачити ці компактні моделі бренду. Зовнішність прототипів R3 і R3X нагадує сучасні автомобілі Lancia Delta і Hyundai Ioniq 5. Обидва мають неортодоксальні кузови в ретро-футуристичному стилі, що нагадує 1980-ті роки.

Rivian R3, подібно до Ioniq 5, більше схожий на піднятий хетчбек, ніж на типовий кросовер або позашляховик. Він помітно менший за електромобіль Hyundai. Відомо, що Rivian R3 буде доступний з одним, двома чи трьома електродвигунами. Заявлено, що у версії верхнього рівня він зможе розганятися до 96 км/год за 3 секунди. Також обіцяють два варіанти батареї. Одна з них забезпечить запас ходу понад 480 км.

Раніше на дорогах помітили електромобіль Rivian R2, який за своїми формами та розмірами дуже схожий на R1S. За словами генерального директора та засновника Rivian Р. Дж. Скарінджа, менш ніж через 24 години після випуску, компанія отримала понад 88 тисяч замовлень на R2.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти