В Україні внесли зміни в видачу номерних знаків на авто

Міністерство внутрішніх справ України вирішило регулювати можливість виготовлення номерних знаків компаніями різних форм власності на рівнях нормативного та технічного законодавства. За інформацією censor.net, це ще один крок у напрямку поліпшення функціонування сервісних центрів МВС. Заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий повідомив про це.

Він пояснив, що компанії, які бажають займатися виготовленням номерних знаків, мають подати до Головного сервісного центру МВС відповідний перелік документів, який встановлено постановою Кабміну № 774.

Після перевірки всіх документів, які відповідають вимогам, компанії отримають повідомлення про включення до Реєстру суб’єктів господарювання протягом 5 днів після подання документів.

Зареєстровані суб’єкти господарювання матимуть можливість виготовляти номерні знаки з різними буквено-цифровими комбінаціями з серіями ОА, ОВ, ОС, ОЕ, ОН, ОІ, ОК, ОМ, UB, UC, AG, AJ, DB, NA, згідно з наказом МВС України від 30 січня 2024 року № 53.

Драп’ятий також зазначив, що жоден суб’єкт господарювання наразі не включений до Єдиного реєстру транспортних засобів, оскільки нормативні зміни були прийняті недавно.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти