Нові штрафи для українських водіїв: назвали суми

Українські законодавці розглядають можливість штрафування громадян за фальсифікацію пробігу автомобілів. Відповідний законопроєкт №10216 був зареєстрований у Верховній Раді.

Згідно з цим законопроєктом, особи, які намагатимуться фальсифікувати пробіг уживаних транспортних засобів з метою їх продажу, можуть бути оштрафовані на 500-1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що зараз становить від 8500 до 17000 гривень.

Пояснюючий запис до законопроєкту вказує на те, що такий закон сприятиме запобіганню можливих фальсифікацій пробігу автомобілів і захистить покупців від купівлі автомобілів з недійсним пробігом.

Зазначається, що необхідність введення нових штрафів викликана поширеністю фальсифікації пробігу транспортних засобів під час їх продажу. За допомогою штрафів хочуть убезпечити покупців від обману.

Крім того, у Верховній Раді також розглядається інший законопроєкт, що передбачає штрафи за перевищення рівня шуму, зокрема, на мотоциклах.

Розмір штрафу може складати 17000 гривень, а за повторне порушення – вже 34000 гривень. В пояснювальній записці до цього законопроєкту зазначено, що шум від деяких транспортних засобів порушує спокій громадян та викликає невдоволення суспільства, а також може відволікати Збройні Сили та правоохоронців.

Джерело obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти