Компанія Mercedes хоче випустити дешевий «Гелік»

Сегмент бюджетних версій популярних позашляховиків раптово став одним з найпривабливіших для автовиробників, хоча раніше всі це уникали, за винятком Suzuki з її моделлю Jimny. Однак нещодавно ситуація змінилася. Першою автомобільною компанією, яка відважилася на випуск доступної версії Land Cruiser, стала Toyota, а потім такий же крок зробив Mercedes, оголосивши про бюджетну модифікацію G-Class. Незалежні дизайнери показали, який вигляд матиме дешевий варіант “Гелендвагена”.

Рендери нового “Мерседеса” представляють його як 5-дверний позашляховик з компактним кузовом, довжина якого не перевищує 4,5 метра. Автомобіль отримає візуальні рішення, що характерні для G-Class, включно з круглою оптикою, оквадраченим кузовом і масивним бампером. Радіаторна решітка в автомобілі буде власна, а крила будуть пофарбовані не в колір кузова, а виконані з чорного пластику.

За словами інсайдерів, дешевий “Гелік” буде повноцінним електромобілем і отримає два електромотори, що дозволить реалізувати систему повного приводу. Ємність акумулятора залишається загадкою, тож про запас ходу можна лише здогадуватися.

Щодо трипозиційного блокування диференціала, найімовірніше, воно не буде доступним. Але можливість одного або двох блокувань виглядає досить реальною. Проте, це поки що лише спекуляції.

Хоча машина й не буде супердешевою, вона точно не буде такою дорогою, як її старший родич.

Прем’єра автомобіля запланована не раніше, ніж на 2025 рік.

Джерело motor1.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти