Викрили автосалон, який продавав гуманітарні авто

Поблизу Житомира виникла незвичайна ситуація: на одному з приватних дворів з’явився автосалон, де продаються автомобілі, призначені для Збройних Сил України як гуманітарна допомога. Місцеві мешканці здивовані цим несподіваним явищем і відкрито обговорюють цей неординарний бізнес.

За інформацією Житомирської обласної прокуратури, ці автомобілі були призначені для військовослужбовців, але замість того, щоб потрапити до них, вони були спрямовані на продаж. Особу, яка є підозрюваною, звинувачують у незаконному використанні гуманітарної допомоги з метою здобуття прибутку. Це розглядається як незаконне збагачення у великому розмірі під час воєнного стану відповідно до Кримінального кодексу України.

Схема була ретельно продумана: благодійний фонд з Вінниці ввозив автомобілі для військовослужбовців, проте вони ніколи не потрапляли до своїх призначених одержувачів і відразу ж з’являлися на подвір’ї будинку підозрюваного у Житомирському районі.

Після продажу трьох автомобілів на суму 15 тисяч доларів США, “бізнесвумен” було затримано. Отримані від продажу кошти були вилучені, а саму власницю затримали згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вже вилучено сім автомобілів з ринковою вартістю близько 1,5 мільйона гривень, і триває розгляд питання про їх арешт.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти