Терміново огляньте автомобіль: кому з водіїв загрожує штраф 1190 гривень за брудну машину

Серед автомобілістів існує поширена думка, що догляд за транспортним засобом є особистою справою водія. Мовляв, це лише показник акуратності та залежить виключно від любові автовласника до свого “залізного коня”. Однак це не завжди так. Іноді в Україні можна отримати немаленький штраф за брудну машину.

Зокрема, стаття 121-3 КУпАП передбачає адміністративну відповідальність за керування автомобілем, чиї номерні знаки затулені або забруднені настільки, що не читаються з відстані 20 метрів. Причому, водія покарають навіть, якщо є проблеми з видимістю однієї літери або цифри на номерах.

Зрозуміло, існують ситуації, коли під час рясних опадів водій просто не встигає помітити, що номери авто забруднилися. Відповідно, він може навіть не знати, що проблема існує. У таких випадках патрульні можуть обмежитися попередженням. Однак зазвичай претензії інспекторів втілюються в протокол і штраф у розмірі 1190 гривень. Якщо водія спіймають із брудними номерами протягом року повторно, то розмір стягнення зросте вдвічі, а суд додатково може призначити порушнику громадські роботи.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти