Генпрокуратура хоче посилити відповідальність за смертельні ДТП

В Україні має бути посилена відповідальність за смертельні ДТП. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час брифінгу, повідомляє ТСН.

“Мені здається, що законодавець мав би точно вказати: якщо в ДТП є смерть із вини водія, бо інколи водій діє за правилами, а пішохід навпаки, якщо є смерть з вини водія, він має отримати не менше, скажімо, одного-двох-трьох років, як законодавець визначить, позбавлення волі. Верхню планку закон визначає, але не менше треба встановити, бо зараз відсутністю нижньої межі користуються для того, щоб перевести справу в умовне покарання”, – наголосив він.

За словами Луценка, у 98% випадків, коли суд присуджує за смертельну ДТП умовне покарання, він впирається в те, що сторони дійшли порозуміння.

“Тобто винний матеріально компенсував потерпілій стороні втрату людини. Мені здається це недостатнім. Думаю, що водії мали б чітко усвідомлювати: смерть людини з його вини має потягнути за собою термін мінімального ув’язнення”, – резюмував генпрокурор.

Нагадаємо, в липні Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання смертності на дорогах”. “За” проголосували 240 народних депутатів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти