Штраф 50 тисяч гривень за “дякую”: де водіїв жорстко карають за невинний жест

Не секрет, що досвідчені автомобілісти мають свою мову спілкування на дорозі, яка дає їм змогу ефективно взаємодіяти один з одним. Іноді зрозуміти їх може і простий обиватель, як, наприклад, із жестом “дякую” – піднятою догори відкритою долонею. Однак мало хто знає, що за такий на перший погляд безневинний вчинок деякі водії можуть отримати серйозний штраф.

Читайте також: Штраф 340 гривень: де тепер не можна зупинятися водіям за новими ПДР

Британські Правила дорожнього руху свідчать, що водії повинні мати повний контроль над транспортним засобом під час їзди. Пріоритетом у цьому відношенні є утримання керма обома руками. У зв’язку з цим навіть короткострокове підняття водієм однієї руки, щоб когось привітати або подякувати, може стати для поліцейського підставою для зупинки авто і накладення штрафу на автомобіліста.

Як правило, розмір стягнення в таких випадках не перевищує 100 фунтів стерлінгів (близько 5000 гривень). Однак, якщо справа дійде до суду, то водія можуть покарати більш суворо – аж до штрафу в 1000 фунтів стерлінгів (близько 50 000 гривень), а до водійських прав додадуться три штрафні бали.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти