Як вибратися з автомобіля, що тоне: 3 важливі кроки, які має знати кожен

Нещодавня катастрофа на мосту Френсіса Скотта Кі в Балтіморі, США шокувала світ, змусивши замислитися про те, як діяти, якщо ваш автомобіль раптово занурюється у воду. Однак Україна вже два роки живе в атмосфері безперервного російського терору, коли ворог намагається зруйнувати мости, ГЕС і греблі, що миттєво обрушать десятки тонн води на українців, які перебувають поруч. Ось кілька порад, які допоможуть вам вийти з небезпечної ситуації.

1. Розстебніть ремені безпеки:
Швидке розстібання пасків безпеки є першим і найбільш важливим кроком. Це стосується всіх пасажирів в автомобілі.

2. Відкрийте вікно:
Використовуйте будь-який доступний час, щоб відкрити вікно. Електричні склопідйомники можуть продовжувати працювати протягом деякого часу після занурення автомобіля у воду.

3. Вибирайтеся:
Після того як вікно відкрито, вибирайтеся з автомобіля. Пам’ятайте, що час відіграє вирішальну роль, тому дійте швидко і рішуче.

Якщо вікно не вдається відкрити, використовуйте доступний інструмент для розбивання скла. Якщо у вас немає спеціального інструменту, ви можете використати знімний підголівник або будь-який твердий предмет, який може слугувати важелем.

Якщо розбити вікно не вдається, спробуйте відкрити двері. Будьте готові до того, що це потребуватиме максимального зусилля. Пам’ятайте, що після того, як ви виберетеся з автомобіля, важливо швидко оцінити навколишнє оточення. Якщо ви потрапили в епіцентр раптової повені, перебратися на дах автомобіля може бути найкращим варіантом дій.

Джерело Motorbiscuit
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти