Перевірте свій багажник: список предметів, які мають бути в авто у воєнний час

Українські водії мають бути особливо пильними й обачними у воєнний час. Форс-мажор може застати вас у найневідповідніший момент, коли піклуватися про свій комфорт і безпеку буде вже пізно. У зв’язку з цим Мінінтеграції України розповсюдило серед автомобілістів список речей, які мають бути в багажнику кожного автомобіліста, поки триває воєнний стан.

1. Лопата: знадобиться як для очищення дороги або визволення машини з бруду та снігу. У крайньому разі її можна використовувати для самооборони.

2. Ніж: вкрай необхідний предмет для виживання в найрізноманітніших ситуаціях. Він допоможе розрізати заклинений ремінь безпеки, дроти, відкрити упаковку з продуктами або створити тимчасове укриття.

3) Невелика сокира: потрібна як для рубки деревини, яку можна використовувати для розведення вогню або створення підкладок під колесо для створення кращого зчеплення з дорогою в погану погоду.

4. Буксирний трос: незамінний елемент, який необхідний для транспортування авто при поломці, аварії та евакуації.

5. Рулон армованого скотчу: може застосовуватися як тимчасовий засіб ремонту пошкоджених частин автомобіля, заклеювати розриви шлангів або кузова.

Також чиновники рекомендують мати при собі запас води, їжі, що не псується, і теплого одягу. не зайвим буде мати в машині павербанк, ліхтарик і каністру із запасом пального.

Джерело Gazeta.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти