Начхати на санкції: росіяни відновили збірку Citroen, у Stellantis розводять руками

Незважаючи на безпрецедентні санкції щодо РФ, а також відхід з ринку країни-агресора провідної корпорації Stellantis, яка володіє брендами Peugeot, Citroen і Opel, росіяни відновили випуск на своїх заводах французьких іномарок. Компанія Automotive Technologies взяла під контроль виробничі потужності нідерландського автогіганта і налагодила ланцюжок комплектуючих з Китаю для збірки моделей Citroen, включно з новітнім кросовером C5 Aircross для внутрішнього ринку.

Як повідомляє Reuters, Automotive Technologies вже почала імпортувати з Китаю деталі для виробництва французьких авто. Перші Citroen російської збірки надійдуть в дилерські центри РФ вже в травні. Тим часом, місяцем раніше в Stellantis офіційно відхрестилися від цих процесів, заявивши про “втрату контролю” над своїми російськими підприємствами. У корпорації також поскаржилися на фінансові втрати через відхід з ринку РФ у 144 мільйони євро.

Експерти відзначають, що робота Automotive Technologies з налагодження виробництва Citroen в РФ вказує на динаміку, що змінюється в автомобільній російській промисловості. Це також підкреслює зростаючу залежність місцевого автомобільного виробництва від поставок комплектуючих з Китаю.

Translated with DeepL.com (free version)

Джерело Reuters
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти