Названо ТОП-5 найцікавіших авто із заводським ГБО в Україні

В Україні автомобілі на газі користуються величезною популярністю на тлі зростання цін на бензин і дизель. Найчастіше власники бензинових авто переобладнають їх для роботи на більш економічному паливі, але на українському ринку є і моделі, які вже з заводу йдуть з ГБО. У зв’язку з цим експерти видання РБК-Україна вирішили даний сегмент, щоб визначити п’ятірку найцікавіших варіантів.

Hyundai Sonata
Поставляється в Україну з Південної Кореї з 2,0-літровим мотором G4NA, який відрізняється від більшості звичних українцям установок набором 5 покоління. Тут немає газового редуктора, а паливо в рідкому стані через форсунки надходить прямо в мотор. Таким чином відпадає необхідність у бензиновій системі як такій, яка в 4 поколінні потрібна була для підігрівання редуктора.

Dacia Logan
Продається з біпаливним 100-сильним двигуном TCe 100 Eco-G, який є модернізацією турбомотора TCe 100. Є зручне перемикання між бензином і газом, а сумарний запас ходу на обох видах пального становить 1000 км.

Dacia Duster
Duster в Україну надходить із також біпаливним TCe 100 ECO-G. Раніше на ринку була присутня ще 1,6-літрова 114-сильна версія SCe 115 LPG, але віднедавна її вже не постачають на український ринок.

Opel Insignia
На цей преміальний седан і універсал встановлюють 1,4-літровий 140-сильний турбомотор ecoFLEX, що економить до 40% коштів порівняно з поїздками на бензині. Витрата палива становить у середньому 7,6 літра на 100 км. Загальний запас ходу становить майже 1700 км.

Opel Zafira
Під капотом тут 1,4-літровий турбований двигун на 165 к.с. На повних баках бензину та газу машина проїде понад 1500 км.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти