Не чекайте біди: 4 речі, які водієві необхідно перевірити в автомобілі з приходом весни

Водіям після зими настійно рекомендується проводити перевірку своїх автомобілів на наявність ознак ушкоджень, викликаних складними погодними умовами. Страхові компанії звертають увагу, що безліч запитів від клієнтів надходять навесні якраз через недостатні перевірки технічного стану транспортних засобів.

Автомобільний експерт Фан Ламолі склав простий контрольний список, який допоможе вам підготуватися до подальшої експлуатації своєї машини:

Фари: Переконайтеся, що всі фари вашого автомобіля, включно з фарами, гальмами, протитуманними фарами, задніми ліхтарями та індикаторами, чисті та функціонують належним чином. Несправні фари не тільки небезпечні, а й можуть призвести до штрафів.

Тиск у шинах і глибина протектора: Перевірте стан шин на наявність пошкоджень і переконайтеся, що глибина протектора становить від 3 до 4 мм, що забезпечить кращу керованість і гальмування на дорозі. Також не забувайте контролювати тиск у шинах, щоб уникнути їх перенакачування.

Склоочисники: Перевірте стан щіток склоочисників, оскільки вони часто зношуються в складних погодних умовах. Це важливо для вашої безпеки, оскільки погані склоочисники можуть погіршити видимість на дорозі.

Вітрове скло: Огляньте вітрове скло на наявність пошкоджень або тріщин, які можуть відволікти вашу увагу і погіршити видимість. Ремонтуйте будь-які відколи якомога швидше, щоб уникнути подальших пошкоджень.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти