Автоконструктор розкрив водіям “правило 10 секунд”, яке скорочує витрату палива

Питання економії палива серед автомобілістів сьогодні стоїть особливо гостро на тлі подорожчання цін на енергоресурси, війну і важке економічне становище в Україні. На виручку в цьому відношенні може прийти рекомендація експерта в галузі автомобілебудування Раяна Клафтінгера з компанії FortNine. Він розповів про “правило 10 секунд”, здатне скоротити витрату палива автомобіля.

Фахівець звернув увагу, що в низці випадків водії надмірно витрачають паливо, що негативно впливає на їхні фінанси. Зокрема, такі, на перший погляд, дурнуваті ситуації, як зупинка на світлофорі. За словами Клафтінгера, якщо час очікування тут становить понад десять секунд, то краще заглушити двигун, ніж змушувати його працювати на холостому ходу. Експерт зазначає, що витрата пального за цей проміжок часу становитиме приблизно стільки ж, як і під час запуску мотора.

Відповідно, будь-яке очікування із запущеним двигуном більше, ніж десять секунд є надмірним. Особливо корисна ця порада для водіїв, які постійно проводять час у дорожніх заторах.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти