Машинам з якими двигунами віддають перевагу українці: ТОП продажів березня

Згідно з останніми даними Укравтопрому, за березень 2024 року автомобілі з традиційними двигунами втримали лідерські позиції на ринку нових легкових машин, охопивши 72,5% сегмента. Це на 2,5 відсоткових пунктів більше, ніж попереднього року, що свідчить про стабільний попит на автомобілі з традиційними двигунами.

Найбільш популярними типами двигунів у березні 2024 року були:

Бензинові двигуни займали частку в 45,5% ринку нових автомобілів, що означає зростання на 3,5% порівняно з попереднім роком. Лідером продажів у цьому сегменті став Renault Duster.

Дизельні двигуни займали 27% ринку, що становить збільшення на 6% порівняно з минулим роком. Також Renault Duster виділяється як лідер продажів серед автомобілів з дизельними двигунами.

Електромобілі склали 13,5% від загального обсягу продажів, продемонструвавши зростання на 2,5%. У цьому сегменті на першому місці опинився Volkswagen ID.4, що підтверджує зростаючий інтерес до електричних технологій серед українських автолюбителів.

Гібридні автомобілі також склали 13,5% від загального обсягу продажів, але показали зниження на 5,5% порівняно з минулим роком. Лідером продажів у цьому сегменті став Toyota RAV-4.

Автомобілі з ГБО займають невелику частку в обсязі продажів – 0,5%. Однак, не можна не відзначити, що Hyundai Tucson став кращим вибором у цьому сегменті.

Ці дані відображають стримане, але стабільне зростання інтересу до альтернативних і екологічно чистіших типів двигунів серед українських автолюбителів, при збереженні міцної популярності традиційних палив.

Джерело УкрАвтоПром
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти