Яким водіям загрожує штраф і позбавлення прав за відсутність аптечки в автомобілі

В Україні водіям слід мати в автомобілі аптечку, вогнегасник і знак аварійної зупинки відповідно до законодавства про дорожній рух. Недотримання цієї вимоги може спричинити адміністративну відповідальність і накладення штрафу. Однак, існують деякі винятки, які варто враховувати.

Відсутність аптечки в автомобілі часто розглядається поліцією як порушення частини 1 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення або керування транспортним засобом з технічною несправністю. Штраф за цією нормою становить 340 грн. Однак юристи наголошують, що такі дії є хибними і мають кваліфікуватися за ст.125 КУпАП, яка передбачає лише попередження.

А от водії, які здійснюють пасажирські перевезення, за відсутність аптечки та вогнегасника можуть за відсутність аптечки чи вогнегасника вже можуть бути покарані штрафом у розмірі 680 грн. При повторному порушенні протягом року може мати більш серйозні наслідки, такі як позбавлення водійських прав на період від трьох до шести місяців або навіть адміністративний арешт на період від п’яти до десяти днів.

Джерело Центр Авто
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти