Штраф 1300 гривень: де українським водіям заборонено мити свої автомобілі

Багато водіїв в Україні навіть не підозрюють, що мити свій автомобіль можна не скрізь, де заманеться. Ба більше, за це можна отримати великий штраф.

До статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення внесли зміни 2010 року, вводячи грошові стягнення за порушення правил благоустрою, зокрема й за миття автомобілів у не відведених для цього місцях. Ця норма передбачає, що миття автомобіля на вулиці, в лісі або біля озера заборонено.

Це зумовлено не тільки санітарними та гігієнічними нормами, а й екологічними міркуваннями. Хімічні речовини, які використовуються під час миття автомобіля, можуть забруднювати навколишнє середовище, а шкідливі речовини можуть потрапляти в ґрунт і підземні води, що становить загрозу для довкілля та здоров’я людей.

Штраф за миття автомобіля в непризначених для цього місцях може становити від 50 до 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, що нині дорівнює до 1 342 гривень. Тому водіям набагато вигідніше скористатися послугами автомийки, ніж ризикувати нарватися на штраф за самостійне миття автомобіля на вулиці.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти