9 типових помилок водія під час миття автомобіля навесні

З настанням весни і підвищенням температури багато хто з нас прагне привести свої автомобілі до ладу, щоб вони відповідали теплому сезону. Однак під час миття автомобіля можна припуститися низки помилок, які можуть завдати шкоди вашому транспортному засобу. Експерти видання Blick назвали 9 речей, яких варто уникати під час чищення автомобіля:

Не видаляєте зимову сіль:
Зимова сіль і бруд, що накопичилися на автомобілі в холодну пору року, можуть не тільки мати непривабливий вигляд, а й сприяти корозії. Тому обов’язково позбудьтеся їх перед весняним миттям.

Не готуєте машину:
Перед поїздкою в автомийку не забудьте приготувати автомобіль: складіть зовнішні дзеркала, відкрутіть антену і закрийте вікна, люк і кришку бензобака. Це допоможе уникнути пошкоджень у процесі мийки.

Забуваєте про попереднє чищення:
Попереднє миття автомобіля перед застосуванням шампуню дуже важливе для видалення бруду і пилу з поверхні, що допомагає запобігти появі подряпин.

Обираєте дорогу суперпрограму на мийці:
Дорогі програми мийки не завжди виправдовують свою вартість. Найчастіше, стандартна програма мийки надає достатню якість, а дорожчі варіанти можуть бути зайвими і навіть шкідливими для старих автомобілів.

Чистіть машину на приватній території:
Мийка автомобіля на приватній території може бути більш дбайливою для кузова, але пам’ятайте, що при цьому можна використовувати тільки просту воду з садового шланга, а застосування мийок високого тиску і хімічних засобів заборонено.

Не контролюйте фарбу:
Після миття ретельно огляньте фарбу автомобіля на наявність подряпин або пошкоджень, щоб запобігти появі корозії.

Не чистите скло:
Очистіть скло автомобіля як зовні, так і зсередини, щоб забезпечити чудову видимість і безпеку під час водіння.

Залишаєте ремені багажника на місці:
Якщо у вас встановлені кріплення для багажу на даху автомобіля, після закінчення зимового сезону зніміть їх, щоб уникнути погіршення аеродинаміки і додаткової витрати палива.

Не перевіряйте рідини:
Крім миття, не забудьте перевірити рівень оливи, охолоджувальної рідини та рідини для склоочисників, щоб бути впевненим у надійності вашого автомобіля в майбутньому сезоні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти