В Україні бум на нові автомобілі: ринок зріс у півтора раза

Перший квартал 2024 року виявився періодом помітного зростання на ринку нових легкових автомобілів в Україні, як повідомляє асоціація “Укравтопром”, посилаючись на дані видання Forbes. Зареєстровано 16 660 нових автомобілів, що на 49% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Найбільша кількість реєстрацій припала на легкові автомобілі марки Toyota, які склали 2643 одиниці, збільшившись на 52% порівняно з першим кварталом 2023 року. Подібне зростання помітне і в інших марок:

Автомобілі марки Renault збільшилися на 100%, додавши до українського автопарку 2165 одиниць.
Продажі автомобілів Audi зросли в 4,5 раза, досягнувши 421 одиниці.
Автомобілі Geely збільшилися в 4,5 раза, склавши 165 одиниць.
Продажі нових автомобілів BYD збільшилися більш ніж у 7 разів.
Виключно вражаюче зростання помітне у електромобілів Zeekr, де кількість реєстрацій збільшилася в 40 разів, досягнувши 121 одиниці.

Разом з тим, спостерігається зниження продажів марок вищого цінового сегмента: кількість нових реєстрацій BMW скоротилася на 14%, Mercedes-Benz на 40%, Land Rover на 12%. Однак, є винятки: продажі марки Lexus зросли на 26%, а Porsche встояв із приростом у 3%.

Що стосується вантажних і спеціальних автомобілів, їх реєстрації зросли на 28%, досягнувши 2864 штук. Лідером тут залишаються автомобілі марки Renault з приростом на 56%.

З іншого боку, реєстрації нових автобусів і мінібусів скоротилися на 28%, досягнувши 305 одиниць. Кожен третій автобус належить до марки Ataman, а кожен п’ятий до марки Etalon.

Джерело Мінфін
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти