1300 штрафу на рівному місці: коли водіям заборонено ремонтувати свої авто

За радянських часів ремонт автомобілів на вулиці чи на подвір’ї був поширеною практикою, адже не було широкої мережі СТО та сервісних центрів. Однак сьогодні такі дії можуть кваліфікуватися як порушення, про що багато водіїв не знають.

Згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, власникам автомобілів забороняється проводити обслуговування, ремонт або миття транспортних засобів на вулицях чи інших громадських місцях, за винятком спеціально призначених для цього місць. Це порушення правил благоустрою і підлягає штрафу.

Штраф за таке правопорушення може становити від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На момент 2024 року це еквівалентно 1342 гривням. Хоча випадки накладення штрафів за подібні порушення не такі часті, водіям слід бути уважними до цього закону.

Однак варто зазначити, що якщо ваш автомобіль зламався посеред дороги або траси, і ремонт необхідний для продовження руху, такі дії не розглядаються як порушення. У такій ситуації водій має право зробити мінімальний ремонт, щоб забезпечити безпечне продовження шляху.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти