Модникам – по 340 гривень штрафу: яка прикраса авто в Україні під забороною

Багато водіїв в Україні в гонитві за яскравим тюнінгом автомобіля забувають або банально не знають, що переходять межу. Поплатитися за це можна грошима, а можна життям.

Зокрема, в Україні діють суворі вимоги до тонування скла автомобілів, щоб забезпечити безпеку і видимість на дорозі. Практика показує, що машини з поганим оглядом можуть призвести до створення аварійної ситуації та справжніх трагедій.

Згідно з Правилами дорожнього руху (ПДР), після тонування лобове скло машини повинно пропускати щонайменше 75% світла, а бічне скло – щонайменше 70%. Заборонено дзеркальне тонування. Порушення цих вимог тягне за собою штраф у розмірі 340 гривень, а повторне порушення може призвести до позбавлення водійських прав.

ГОСТ 5727-88, що регламентує встановлення тонування на автомобільному склі, містить такі основні вимоги:

Ширина сонцезахисної плівки не повинна перевищувати 14 см.
Прозорість лобового скла має становити не менше 75% світла.
Прозорість бічних стекол має бути не менше 70%.
Заборонено дзеркальне тонування.

Порушення встановлених вимог тягне за собою штраф 340 гривень. Комусь це може здатися незначним покаранням, але викинуті на вітер гроші за тонування стануть додатковою мотивацією не робити дурниці надалі.

Ці правила не тільки гарантують хорошу видимість водія з вулиці і забезпечують безпеку на дорозі, а й забезпечують належний огляд для самого водія. Дотримання цих вимог є важливим аспектом забезпечення безпеки дорожнього руху та запобігання можливих штрафів.

Джерело OBOZ.UA
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти