Оштрафують і не моргнуть: водіїв попередили про популярне, але маловідоме порушення

Багато водіїв не усвідомлюють, що деякі дії на дорозі можуть призвести до серйозних штрафів. Одним із таких поширених порушень Правил дорожнього руху (ПДР) є проїзд смугою громадського транспорту.

Згідно із законодавством України, проїзд смугою громадського транспорту карається адміністративним штрафом. Розмір цього штрафу становить 680 гривень, згідно з Кодексом про адміністративні правопорушення.

Проїзд смугою громадського транспорту є серйозним порушенням, оскільки такі смуги призначені для автобусів, тролейбусів та інших видів громадського транспорту. Їх використання водіями особистих автомобілів призводить до затримок у русі громадського транспорту, створює затори і порушує громадський порядок. При цьому багато водіїв навіть не підозрюють, що їм не дозволено рухатися цією смугою. Але поліцію навряд чи такий аргумент переконає не штрафувати винного водія. Покарають і оком не моргнуть, адже незнання закону не звільняє від відповідальності.

Щоб уникнути штрафів і дотримуватися правил дорожнього руху, водіям слід уважно стежити за дорожніми знаками і розміткою, а також поважати права громадського транспорту. Використання спеціальних смуг для громадського транспорту є важливим аспектом забезпечення безпеки та комфорту всіх учасників дорожнього руху.

Джерело РБК-Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти