Буде тільки гірше: що водіям категорично не можна робити під час виписування штрафу поліцією

Дорожні штрафи в Україні є поширеною проблемою для водіїв, від якої ніхто не застрахований. Через банальну неуважність або збіг обставин отримати стягнення може майже будь-який автомобіліст. Однак важливо розуміти, як діяти в такій ситуації, щоб її не погіршити ще більше.

Так, багато водіїв, намагаючись уникнути покарання під час оформлення штрафу поліцією, йдуть на “хитрість”, яка згодом обертається проти них самих. Вони відмовляються від отримання копії постанови за порушення ПДР. Існує думка, що відсутність у документі підпису про отримання його дубліката дає змогу в майбутньому водієві не платити штраф, пославшись на те, що він не брав участі в розгляді справи.

Але це помилка, оскільки інспектор одразу вказує в матеріалах, що водій відмовився отримувати копію постанови, жодних додаткових свідчень йому для цього не потрібно. Водночас для самого порушника ця ситуація стає проблемною, оскільки з моменту винесення постанови починають спливати строки на оскарження та сплату штрафу – 10 і 15 днів відповідно. При їхньому пропуску в першому випадку ви позбавляєте себе права на захист, а в другому – ризикуєте погіршити ситуацію передачею справи до виконавчої служби для стягнення з вас заборгованості в подвійному обсязі.

Без постанови водій не зможе ні оскаржити штраф, ні оплатити його, оскільки немає готівкових підстав для оскарження і реквізитів, куди вносити оплату.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти