Арешт до 6 місяців: як водіїв в Україні жорстко карають за один зухвалий вчинок

Звичайний похід до сервісного центру МВС для деяких українців може закінчитися арештом. Про такі випадки розповіли в Телеграм-каналі відомства.

Зокрема, до сервісного центру МВС Черкащини звернувся 42-річний чоловік. Він поскаржився, що його водійське посвідчення не підтягується через державний додаток “Дія”. Водій особисто прибув до відомства, щоб розібратися з проблемою та верифікувати документ.

Після ретельної перевірки адміністратори сервісного центру виявили, що водійське посвідчення з таким самим номером і серією дійсно існує, але належить іншій особі. Тобто чоловік прибув до МВС, щоб поскаржитися на те, що система не визнає його підроблені права.

Такий зухвалий вчинок не міг залишитися поза увагою поліції. За використання завідомо підробленого документа чоловікові загрожує 850 гривень штрафу, шість місяців арешту або два роки обмеження волі.

У МВС зазначають, що подібні ситуації не рідкість. У зв’язку з цим у відомстві звертають увагу, що єдиний легальний спосіб отримати права – скласти практично і теоретичний іспит на отримання посвідчення.

Джерело Головний сервісний центр МВС
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти