Через це машини б’ються частіше: механік попередив про кричущі проблеми паркування автомобілів

Статистика показує, що автомобілісти дедалі частіше стикаються з ушкодженнями кузова, які були нетиповими ще відносно недавно. Автомеханік Джеймс Хілл звернув увагу, що частіші випадки звернень до нього автовласників пов’язані не в останню чергу з новими викликами на парковці.

Зокрема, кількість автомобілів як Британії, так і загалом у світі неухильно зростає. Також статистика показує, що збільшуються середні габарити транспортних засобів. Водночас паркувальні місця розподіляються за стандартами 50-річної давності. У зв’язку з цим для водіїв залишається все менше місця для маневру.

Майже кожен третій британський автомобіліст зізнався, що минулого року так чи інакше зіткнувся з пошкодженням своєї машини. Нерідко це подряпини або вм’ятини, отримані під час спроб виходу зі своїх автомобілів або маневрування на парковці. Причому, пошкодження можуть бути і більш серйозними.

Британська асоціація паркувальників стверджує, що ширина паркувальних просторів має бути щонайменше 240 см, що забезпечило б більш комфортне і безпечне маневрування для водіїв. Однак, в реальності, багато паркувальних місць не відповідають цим вимогам, що збільшує ризик виникнення контактів і пошкоджень.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти