Як не заснути за кермом: поліція дала важливі рекомендації водіям

Патрульна поліція Києва у себе в Телеграм виступила з рекомендаціями для водіїв, спрямованими на забезпечення безпеки на дорогах. Нещодавно опубліковані поради покликані запобігти випадкам засинання за кермом, що є серйозною загрозою як для водія, так і для оточуючих.

Однією з ключових рекомендацій є забезпечення достатнього відпочинку перед поїздкою. Фахівці стверджують, що здоровий сон має тривати щонайменше 7 годин, а перед далекою поїздкою рекомендується приділити собі додатковий час для відпочинку. Також слід уникати поїздок у години, коли зазвичай спите, та утримуватися від вживання ліків, здатних викликати сонливість.

Підтримання бадьорості за кермом також може забезпечити активна взаємодія з пасажирами і створення прохолодної обстановки в салоні автомобіля. Періодичні перерви кожні дві години, навіть якщо немає відчуття втоми, також рекомендуються для підтримки концентрації водія.

Особливу увагу варто звертати на ознаки сонливості, які можуть проявитися під час поїздки. Якщо ви відчуєте важкість в очах, почнете часто позіхати або помітите, що повіки повільно заплющуються, це може свідчити про сонливість. Також слід звернути увагу на труднощі у сприйнятті дорожніх знаків і відчуття важкості в руках.

“Підтримуйте бадьорість і концентрацію за кермом, дотримуючись простих, але ефективних запобіжних заходів. У разі появи ознак сонливості, не соромтеся робити перерву та відпочивати на узбіччі – це може врятувати життя”.

Джерело Патрульна поліція Києва
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти