Заарештують за відсутність одного предмета: кого з водіїв в Україні можуть кинути за ґрати

Багато водіїв в Україні ставляться до ПДР занадто зневажливо, вважаючи, що за майже будь-яке порушення можна відбутися штрафом у кілька сотень гривень. Однак є випадки, коли автомобілісти можуть потрапити за ґрати просто за відсутність у машині одного важливого предмета.

Читайте також:

6 фраз, які водієві категорично не варто говорити на блокпосту

Зокрема, у МВС попереджають водіїв, що вони зобов’язані возити із собою справний вогнегасник, укомплектовану аптечку і знак аварійної зупинки. Відсутність цих предметів патрульні часто трактують як порушення ст.121 КУпАП, штрафують автомобілістів на 340 гривень. Однак юристи оскаржують подібні покарання, домагаючись кваліфікації за ст.125 КУпАП, що передбачає лише попередження.

Водночас уникнути відповідальності за відсутність аптечки та вогнегасника водіям, які здійснюють пасажирські перевезення, навряд чи вдасться. Тут закон прямо вказує на їхню відповідальність, наказуючи штрафувати порушників на перший раз на 680 гривень. А ось уже в разі повторного порушення таксист або водій автобуса може залишитися без прав на строк від 3 до 6 місяців або потрапити під адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

Джерело Хвиля
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти