Наближаються дощі: як поліпшити видимість в автомобілі в погану погоду

Найближчими днями Україну накриє циклон зі Скандинавії, який принесе з собою похолодання і дощі. У цей період автомобілістам важливо подбати про власну безпеку на дорозі, зокрема, звернути увагу на поліпшення видимості.

Насамперед, експерти рекомендують заздалегідь подбати про чистоту лобового скла, а дзеркала заднього виду були правильно відрегульовані. Зробити це потрібно так, щоб ви з водійського сидіння бачили максимум того, що відбувається позаду вашого авто. Дзеркала також потрібно протерти і перевірити їхній підігрів, якщо він є.

Якщо ви плануєте тривалу поїздку в дощову погоду, то заздалегідь протопіть салон, щоб прогріти скло і уникнути осідання конденсату. При цьому важливо тримати одне-два бічних вікна відкритими, щоб пустити всередину свіже повітря.

Також обов’язково слід перевірити справність склоочисників. Вивчіть стан щіток, які краще міняти раз на рік. Навіть, якщо у звичайних умовах вам здається, що вони виконують роботу добре, у погану погоду вони можуть виявитися непрацездатними.

Крім того експерти рекомендують не ігнорувати дефлектори повітря, якщо вони є у вашому авто. Це дасть можливість уникнути запотівання внутрішньої частини скла. Також потрібно перевірити роботу фар.

Окремо слід приділяти увагу дотриманню дистанції між автомобілями на дорозі в дощ, оскільки на мокрому асфальті може знадобитися додатковий простір для маневру.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти