Чхнув – отримав штраф 50 000 гривень: де хворим водіям краще не сідати за кермо навесні

З приходом весни в період масового цвітіння рослин деякі водії мають бути особливо уважними на дорогах. Поширені недуги, які проявляються в цей сезон, можуть спричинити аварії, а в деяких країнах і величезні штрафи.

У Великій Британії попередили про штрафи до 1000 фунтів стерлінгів (близько 50 000 гривень) за симптоми сінної лихоманки. Також відоме як сезонний алергічний риніт або поліноз захворювання провокується підвищеною чутливістю до пилку, який міститься в повітрі. На нього страждає до чверті населення. Британські юристи зазначають, що симптоми сінної лихоманки можуть бути різноманітними, від свербежу в очах до закладеності носа і чхання. Під час водіння в Британії суворо заборонено відривати руки від рульового колеса. Якщо поліцейські помітить, як ви прикриваєте рукою рот або протираєте очі, то негайно оштрафує вас.

Експерти рекомендують власникам автомобілів використовувати кондиціонери замість відчинених вікон, щоб мінімізувати надходження пилку в салон. Також важливо регулярно міняти повітряні фільтри в автомобілі, щоб зменшити кількість алергенів у повітрі. Для запобігання подразнення очей за кермом краще носити сонцезахисні окуляри.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти