Оштрафують або кинуть за ґрати: які слова водіям заборонено говорити поліції

Водії, перебуваючи на дорозі, часто стикаються з ситуаціями, коли взаємодіють зі співробітниками поліції. Однак, багато хто не усвідомлює, що деякі висловлювання або відмови можуть спричинити серйозні правові наслідки. “Твоя МАШИНА” пропонує розглянути кілька випадків, коли водіям заборонено вимовляти певні слова при спілкуванні з поліцією.

Нецензурна лексика, образа поліцейського: Матюки або образливі вирази на адресу співробітника поліції можуть бути розглянуті як дрібне хуліганство і каратися штрафом у 119 гривень або навіть арештом до 15 діб (ст.173 КУпАП).

Пропозиція хабара: Навіть сама пропозиція хабара поліцейському може притягнути до кримінальної відповідальності і серйозних покарань, включно з тюремним ув’язненням на строк до чотирьох років (ст.369 КК).

Відмова пред’явити документи: Відмова пред’явити водійське посвідчення або інші необхідні документи також може спричинити за собою штраф у розмірі 850 гривень (ч.1 ст.126 КУпАП). При цьому поліцейський, перш ніж вимагати документи, сам повинен представитися, показати документи і назвати причину зупинки транспортного засобу.

Злісна непокора законним вимогам поліцейського: Відмова виконувати законні вимоги співробітника поліції також тягне за собою штраф 255 гривень або навіть 15 діб арешту (ст.185 КУпАП).

Відмова від огляду на стан сп’яніння: Відмова від проходження алкогольного або наркотичного тестування може призвести до серйозних штрафів від 17 до 51 тисячі гривень і позбавлення прав на строк від року до 10 років (ст.130 КУпАП).

Погроза фізичної розправи: Будь-які погрози насильства на адресу співробітника поліції або його сім’ї можуть призвести до тюремного ув’язнення на строк до 3 років (ст.345 КК).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти