Не поспішайте платити: в Україні скасовують деякі штрафи для водіїв

В Україні стали частіше оскаржувати штрафи за порушення правил паркування. Багато водіїв, отримавши відповідне стягнення, поспішають його погасити, але поспішати з цим не варто. Юристи звертають увагу на те, що деякі покарання можуть бути визнані неправомірними.

Українське законодавство встановлює відповідальність за неправильне паркування в заборонених місцях у вигляді 340 гривень штрафу. При цьому сума стягнення може зрости до 1445 гривень, якщо залишений у недозволеному місці транспортний засіб блокує рух інших авто.

Важливо розуміти, що інспектор зобов’язаний оперувати у справі про притягнення водія до відповідальності конкретними доказами. А саме поліцейський має зафіксувати, що ваше авто перебувало в забороненому для паркування місці понад 5 хвилин. Співробітнику поліції також слід довести, що ви не зупинялися в зазначеній локації для посадки або висадки пасажирів, завантаження або вивантаження вантажів.

Якщо таких відомостей у поліції немає, водій може сміливо оскаржувати штраф у суді. Якщо ж ви сплатите штраф, то автоматично визнаєте свою провину і позбавите себе права на оскарження покарання.

Джерело Один факт
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти