Чому не можна їздити на машині з повним баком: пояснення експертів

Багато автомобілістів вважають за краще заправляти повний бак у своєму автомобілі, щоб максимально запастися пальним і рідше відвідувати АЗС. На перший погляд мудре рішення, однак у нього можуть бути свої негативні наслідки.

Зокрема, експерти звертають увагу, що в паливному баку сучасного автомобіля є два клапани, кожен з яких має спеціальне призначення. Перший потрібен, щоб перекрити подачу палива під час перекидання автомобіля, тим самим запобігає витоку палива і його загорянню.

Другий клапан потрібен для регулювання подачі повітря в бак, що потрібно для оптимізації тиску і недопущення надлишку газів у ємності.

Коли водій заливає бак “через край”, то паливо може потрапити в ці клапани. У підсумку виникає ризик витоку, коли паливо заливає ходову або проводку. Крім того, в салоні може з’явитися різкий запах бензину. Особливо великий рис витоку в спекотну погоду, коли збільшується об’єм рідини.

При цьому з порожнім баком також категорично не рекомендується їздити через загрозу виходу з ладу паливного насоса. Як відомо, бензин відіграє роль охолоджувальної рідини для цього агрегату. Якщо палива занадто мало, то він швидше перегрівається і виходить з ладу. Також зростає ймовірність засмічення паливного фільтра.

Джерело Главред
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти