Позбавляють прав за “моргання” фарами: кому з українських водіїв загрожує покарання

Багато українських водіїв з початком війни опинилися за межами України, зіткнувшись з раніше небаченими для себе викликами. У деяких випадках можна нарватися на великий штраф і навіть анулювання водійської ліцензії за безневинне порушення – моргання фарами.

Авто 24 попереджає українських автомобілістів, які опинилися в Польщі, про подібні загрози на одному конкретному прикладі. Українець “за звичкою” вирішив попередити польських водіїв у дорожньому потоці про наближення до поліцейського патруля, “моргнувши” фарами. Чоловіка зупинили і без зайвих розмов оштрафували на 200 злотих, що сьогодні становить майже 2000 гривень.

У водія були польські права, у зв’язку з чим, щодо нього додатково прийняли покарання у вигляді присвоєння 4 штрафних балів. При накопиченні 12 місяців 24 штрафних балів, водійська ліцензія анулюється. Українець на момент порушення вже мав 22 бали. У підсумку він також позбувся прав.

Також відомо, що в Польщі штрафні бали можуть отримати і власники українських водійських посвідчень, якщо вони раніше оформили PESEL (національний ідентифікаційний номер).

Джерело Авто 24
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти