Водії можуть скоротити витрату палива до 25 відсотків, прибравши з автомобіля один предмет

Експерти з компанії CarShop розкрили автомобілістам один дієвий спосіб скоротити витрату палива. Стверджується, що, прибравши з машини всього один предмет, можна заощадити до 25 відсотків пального.

Читайте також:

ПДР змінилися: з 1 травня почнуть масово штрафувати неуважних водіїв

Йдеться про автомобільні багажники на даху, які, хоч і зручні для перевезення вантажів, можуть серйозно знижувати аеродинамічну ефективність і, як наслідок, підвищувати споживання палива. Дослідження засвідчили, що додаткові елементи, які встановлюють на автомобіль, можуть істотно збільшити лобовий опір і, як наслідок, підвищити витрату палива. Зняття навіть порожнього багажника на даху може скоротити витрату палива на 15 відсотків.

Не тільки багажники на даху можуть вплинути на витрату палива. Відкриті люки та вікна також можуть призвести до непотрібних втрат, тому їх слід відчиняти тільки за необхідності, щоб підвищити паливну економічність.

Крім того, фахівці відзначають, що використання більш важких предметів також може збільшити витрату палива. Чим менше непотрібних предметів перебуває у вашому автомобілі, тим менше палива потрібно для його руху. Тому рекомендується прибирати з машини непотрібні і важкі речі.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти