В Україні стали частіше купувати машини зі США: названо ТОП-5 найпопулярніших моделей

За останні роки український вторинний автомобільний ринок став свідком помітної зміни в уподобаннях споживачів. Якщо раніше з пробігом найчастіше українці везли машини з Європи, то зараз дедалі більше авто прибуває зі США.

За даними Укравтопрому, за перший квартал 2024 року спостерігається значне зростання кількості реєстрацій старих автомобілів зі США. За цей період було зареєстровано 9,9 тисячі легкових машин, що становить 18% від загального числа вперше зареєстрованих старих автомобілів. Цей показник зріс на 90% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Особливо виділяється зростання інтересу до автомобілів з бензиновими двигунами, які становлять 47% попиту. Також помітний значний інтерес до електромобілів, які становлять третину попиту. Гібридні та автомобілі з газобалонним обладнанням (ГБО) займають по 7% ринку, тоді як на дизельні автомобілі припадає 6% попиту.

У ТОП-5 найпопулярніших американських автомобілів, що користуються попитом серед українських водіїв, лідирують моделі відомих брендів. На першому місці перебуває Tesla Model 3 з 1118 одиницями, за нею йде Tesla Model Y з 796 одиницями. Також до цього списку входять Volkswagen Passat (635 одиниць), Ford Escape (633 одиниці) і Jeep Cherokee (608 одиниць).

Середній вік уживаних “американських” автомобілів, які поповнили автопарк України за перший квартал, становив 6,2 року. Цей показник вказує на те, що українські водії обирають відносно молоді та надійні моделі зі США.

Джерело УкрАвтоПром
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти