Щоб авто не підвело у спеку: що водіям потрібно зробити з машиною до настання літа

Експлуатація автомобіля в екстремальних погодних умовах завжди пов’язана з низкою ризиків. Важливо розуміти, як поводитися в таких ситуаціях, а краще – завчасно до них підготуватися. Експерти звертають увагу водіїв на деякі типові проблеми, які можуть зашкодити машині в літню спеку, а також способи їх запобігання.

Насамперед перед літом потрібно подбати про якісну роботу системи охолодження автомобіля. У спеку двигун більш схильний до перегріву. Якщо не хочете витрачатися на дорогий ремонт силової установки, краще не допускати подібного явища. Для цього подбайте про заміну охолоджувальної рідини. Якщо рідину міняли не так давно, потрібно перевірити її рівень, а також саму систему на предмет витоків.

Тиск у шинах також важливий аспект, який потрібно враховувати в спекотну погоду. За певних умов шини і зовсім можуть вибухнути, що під час руху здатне призвести до серйозної аварії. Тиск у шинах потрібно регулярно перевіряти в прохолодних умовах. Рекомендується уникати перекачування шин.

Крім того перед літом не буде зайвим перевірити роботу гальмівної системи, яка також схильна до негативного впливу високих температур. Перевірте рівень гальмівної рідини, а також функціонування механізмів загалом.

Під час далеких поїздок не потрібно заповнювати паливний бак “під зав’язку”, оскільки на спеці паливо має властивість розширюватися. Надмірна наповненість ємності може призвести до переливу горючої рідини.

Перед включенням кондиціонера в салоні рекомендується спершу провітрити машину, щоб уникнути різкого перепаду температур. Це може погано позначитися як на здоров’ї водія з пасажирами, так і на самому авто. Наприклад, шибки через різницю температур всередині і зовні транспортного засобу можуть просто тріснути.

Джерело Politeka
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти