З 1 квітня ходять під штрафом: кому з українських водіїв потрібно терміново переоформити авто

З 1 квітня поліція ФРН почала штрафувати українських автомобілістів за новою статтею. Під штрафом ходять усі, хто пробув у Німеччині понад рік і не зареєстрував своє авто.

Відомо, що раніше німецька влада встановила для українських водіїв, яких після повномасштабного вторгнення РФ у країні з’явилася величезна кількість, так званий “перехідний період”. За цей час українцям потрібно було легалізувати свій транспорт, отримавши місцеві номери та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Тим, хто з якихось причин не поставив свою машину на облік в орган під назвою Zulassungsbehörde, загрожує штраф у розмірі 70 євро (близько 3000 гривень). Крім того водії за керування таким транспортом отримають 1 штрафний бал. При досягненні 8 балів у автомобіліста анулюють водійську ліцензію.

Щоб поставити машину на облік у Німеччині, потрібно звернутися до зазначеного органу з відповідною заявою, закордонним паспортом, техпаспортом на авто, а також страховим полісом і документом про проходження техогляду.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти