Українським водіям готують нові штрафи до 34 тисяч гривень: за що доведеться дорого заплатити

Українським водіям слід готуватися до нових автомобільних штрафів. Верховна Рада має намір найближчим часом розглянути встановлення відповідальності за деякі види “небезпечної” діяльності, а також посилити покарання за вже наявні порушення.

Серед головних змін це ліквідація “нештрафованих” 20 км/год при перевищенні швидкісного режиму. Зараз штраф водії можуть отримати лише, якщо перевищать ліміт більше, ніж на 20 км/год. Депутати хочуть, щоб поліція штрафувала водіїв навіть за незначні відхилення від встановлених обмежень.

Також у Раді лежить на розгляді законопроєкт, що встановлює штраф у розмірі 17 000 гривень за перевищення автомобілістами і мотоциклістами допустимого рівня шуму. У разі повторного порушення можна буде отримати стягнення вдвічі вище, а також позбутися прав на строк до півроку.

Крім того, пропонується заборонити дрифт у населених пунктах. Покарання за небезпечні трюки також встановлюється вкрай суворе – 8500 гривень штрафу в перший раз і 17 000 гривень при повторному порушенні з позбавленням права до 1 року.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти