Терміново огляньте автомобіль: кому з водіїв загрожує штраф 1190 гривень за брудну машину

Українські водії найчастіше вважають, що миття автомобіля – це просто догляд за своєю власністю, їхня особиста справа, яка нікого хвилювати не повинна. Але іноді це не так, бо за брудну машину можна навіть отримати штраф.

Так, юристи звертають увагу, що стаття 121-3 КУпАП дозволяє поліції карати штрафом 1190 гривень водіїв, які керують транспортним засобом, номерні знаки якого не читаються з відстані 20 метрів. При цьому штраф випишуть навіть якщо не читається один символ на номерах. За повторного порушення штраф зросте вдвічі, а суд також зможе відправити водія на громадські роботи.

Важливо розуміти, що бувають ситуації, коли водій фізично не спроможний виявити проблему. Наприклад, у вологу погоду бруд або сніг можуть налипати на номерні знаки авто під час руху. Автомобіліст не побачить, що номер перестав бути видимим, доки не зупиниться і не вийде з машини. Втім, іноді поліцейських це не переконує, і вони все одно виписують штраф, що є незаконним. У таких випадках юристи рекомендують швидко усувати порушення, протерши номери прямо на місці. Патрульні не зможуть скласти адмінматеріал, якщо не підкріплять його фото- чи відеодоказами.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти