Не кожна модель підходить: названі авто, які в українців забиратимуть на потреби армії

Новий законопроект №10449 про посилення мобілізації, ухвалений Верховною Радою України, викликав широкий ажіотаж у суспільстві, в тому числі через норму про вилучення в українців транспортних засобів на потреби армії. Нардеп Федір Вениславський пояснив, що далеко не кожне авто зможуть мобілізувати, оскільки Сил Оборони має специфічні потреби.

Читайте також:

 

Поліція почала штрафувати водіїв за використання “Дії”: що вирішив суд

 

Водіям назвали одну кнопку в авто, яка економить їм понад 4000 гривень

 

Весняне потепління несе водіям штрафи до 40 тисяч: кому краще не сідати за кермо

Парламентар пояснив, що Конституція України не забороняє обмежувати права громадян у період військового стану. За його словами, військові потребують вантажного транспорту для перевезення людей і боєприпасів, а також спецтехніки для облаштування оборонних споруд. Звичайний легковий автомобіль на фронті марний, а потім вилучати його не будуть. Також ніхто не зможе забрати у громадянина машину, яка є єдиним джерелом доходу або єдиним авто у власності.

Також Вениславський звернув увагу, що у законопроекті обов’язково прописано процедуру вилучення та компенсації втрат громадян від мобілізації транспорту. Тобто просто так ніхто ні в кого майно відбирати не буде.

Джерело OBOZ.UA
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти